RÓLAM

Sziasztok! Köszönöm, hogy érdeklődtök a munkásságom iránt.

Egri László vagyok, természet-és esküvői fotográfus.

 Hivatalosan csak 2018-tól, hiszen ekkor szereztem meg a képesítést, de már gyerekkorom óta az álmom, hogy fotós lehessek. Már akkor imádtam a patak halk csobogását, a fák lombjainak megnyugtató susogását, érezni a nap sugarának melegét az arcomon, a sziklán megbúvó moha illatát.

Így talált rám a természetfotózás és vittem át az esküvői fotózásba a legfontosabb pillanatok, hangulatok megörökítését, természetközeli, valódi pillanatokban.


Legyen az egy falra kerülő természetfotó, vagy egy egész napos esküvőfotózás, az én célom az, hogy szavak nélkül, a fotóimmal tudjam elmesélni a megismételhetetlen történéseket, melyek meghatároznak bennünket.

Mit rejt a fotóstáskám?

Mindig is azt vallottam, hogy kreativitás nélkül a felszerelés csupán üres fém és üveg, hiszen a képet nem a fényképezőgép készíti, hanem az, aki a kezében fogja azt. 

A kezdetektől fogva úgy gondoltam, hogy először meg kell tanulnom fotózni, aztán megveszem a hozzám legjobban illő fényképezőgépet, nem pedig fordítva. Így alakult ki az évek során az a szett, amivel én tökéletesen tudok érvényesülni bármilyen helyzetben, a saját stílusomban.

Az alap dolgokon kívül, mint egy masszív állvány, memóriakártyák, számos akkumulátor a gépekhez és vakukhoz, a táskám magában foglal egy kis Sony α6000 gépvázat 18-105 f4 objektívvel, így egy nagyon gyors és könnyű mindenes másodgép.

A nagyágyú egy Sony α7 gépváz, ami tökéletes képminőséget produkál, gyenge fényviszonyoknál is.

 Ezen használom a manuális objektíveimet, mely a Samyang 14mm f2.8-as ultraszéles látószögű lencsét leszámítva régi, de mindegyik egyedi karakterű képet rajzol, ilyen a Petri 28mm f2-es ritkasága, az Olympus 50mm f1.4-es varázslatos portréobjektíve és a Canon 125mm f2.5-ös pengeéles teleobjektíve. 

Ezen felül szükségem van két rendszervakura is, melyeket a Yongnuo-tól választottam, YN560 III-as és IV-es modellek, vaku fényét színező fóliával és külső rádiós kioldóval használva azért, hogy szinte bárhol, bármikor a legszebb fényviszonyokat tudjam megteremteni. Ez a felszerelésem alapja, amit mindig az alkalomhoz illő kellékekkel egészítek ki.

2020 utolsó heteiben végre sikerült beszereznem a régóta vágyott drónt, egy DJI Phantom 3 Advanced-et. 

Több kilométer távolságra és akár 500 méter magasra is könnyedén fel tudok vele repülni, a 12 mpx-es szenzor bár nem túl sok mai szemmel, de a nyers raw formátumnak köszönhetően már olyan képeket lehet vele készíteni, ami akár kinyomtatott formában is mai napig megállja a helyét!

3 akkumulátorral összesen akár 50-60 percet is a levegőben tudok lenni vele, ami bármilyen jellegű fotózásnál bőven elegendő.

Ha nincs kedved olvasni ...

…De érdekel a történetem, akkor tekintsd meg az alábbi interjút!

Történeteim, nem (csak) képekkel elmesélve

Interjú, évértékelő …

Tavasszal neveztem egy pályázatra, melyet a Záridő online magazin írt ki annak érdekében, hogy általuk érdekesnek és tehetségesnek vélt, de még kevésbé ismert fotósokat mutassanak be és karoljanak fel a jövőben. Az a megtiszteltetés ért, hogy közel száz nevezőből engem is kiválasztottak a szerkesztők a képeim és jómagam bemutatására. Meglepettség és izgatottság lett úrrá rajtam, amikor tudatosult bennem, hogy be kell utaznom Budapestre, hogy elkészíthessük az interjút, mert kíváncsiak rám és a munkáimra!Kibeszéljük hogy honnan

Tovább olvasom »

Visszatekintés, terveim…

Az első áttörés: Már több, mint 5 éve annak, hogy megvettem az első fényképezőgépemet, egy Fujifilm FinePix S8600-as kompaktot.Azzal, hogy hónapok spórolása után végre sikerült saját pénzemen vásárolnom egy fényképezőgépet, hatalmas szabadságot adott, amint alkalmam volt rá, vittem magam mindenfelé és egyre többször keltem hajnalban, napfelkelte előtt, hogy Szendrőlád határához kiballagva a legszebb fényekben tudjak fotózni.  Kerestem mindig az alkalmat az alkotásra, jó pillanatok megörökítésére, így alakulhatott az is, hogy bár az egész családban csak

Tovább olvasom »